tillbaka till WPD07
tillbaka till Gruppuppgift - Kravanalys

Personas - Administratör


Namn: Inger Sjöstedt
Ålder: 55
Bor: Utkanten av Kalmar
Familj: Partner och två döttrar.

Inger är 55 år och bor i utkanten av Kalmar tillsammans med sin sambo sen 24 år tillbaka, samt sina två döttrar i ett litet radhus. Både hon och hennes man jobbar på högskolan, och träffas därför även efter att det lämnat hemmet och begett sig till jobbet, vilket är en av anledningarna till att Inger lägger stor vikt vid att jobb ska vara på jobb, och på fritiden vill hon helst tänka på annat. Både hon och hennes sambo tycker att det är viktigt att ha tid för familj och vänner, och de båda försöker att maximera tiden de har tillsammans genom att väldigt sällan jobba över och de försöker även få tid att åka iväg på semester ett par gånger per år tillsammans, där de kan ägna sig bara åt varandra.

På högskolan jobbar Inger som administratör, och en stor del av hennes arbete går ut på att sköta betygsrapporteringen, vilket innebär att Inger spenderar en hel del tid framför datorn, där mycket av hennes arbete sker i Officepaketet, Word och Outlooken är ständigt uppe och hon sköter mycket av sitt jobb via mejl och håller koll på vad som ska göras i kalenderfunktionen, som oftast är ganska fulltecknad. Den mesta av hennes kommunikation inom jobbet sker via datorn, och mobilen hon har med sig, som är en äldre modell utan några moderna funktioner, har hon mest med sig för att hennes döttrar och sambo ska kunna nå henne även när hon är hemifrån.

Inger trivs på sitt jobb, det är ett rutinartat jobb som passar hennes välstrukturerade och ordningsamma sida, att saker är lätt att första och sker i tid är viktigt för henne, men hon tar sig givetvis gärna tid till att även ta i itu med sent inkomna uppgifter och eftersläntare, även om hon gärna hade sett att det fanns ett effektivare sätt att strukturera upp bl.a. inrapporteringen av betyg. Den del av det nuvarande systemet som Inger framförallt anser vara onödigt omständig, är arbetet som sker i samband med att betygen skall in i LADOK. Denna process ser ut som så att lärarna först för in betygen i ett ark, som ofta inte bara innehåller slutbetyget, utan även information om eventuella delmoment (något som är helt ointressant för Inger) Uppgifterna lämnas till Inger för registrering i LADOK och slutligen sker en utskrift som återgår till den kursansvarige för verifikation och underskrift. Här hade Inger gärna sett att det administrativa arbetet minskade både vad gäller införandet av betygen och vilken student som ska ha vilket betyg.

Mood Board


WPD07_Moodboard_Admin.jpg
till Personas - Lärare