INDIVIDUELLTARBETE:
Evelina Rosqvist
Jan Ove Gullhaug
Renée Park
Alexander Lind


GRUPPARBETE:
Datainsamling - Strategi
Datainsamling - Resultat
Kravanalys
Prototyp
Utvärdering


TRÄFF TIDER:

CASE-UPPGIFT - Måndag 4/1 2010 11:OO träff på msn *SE CASE-UPPGIFT SIDAN för mer informationMeddelanden (skriv in ditt meddelande längst upp så är det lättare att se!)

Nu har vi flyttat oss till CASE-UPPGIFT sidan...HÄR...Jag är inte tillgängligt till runt 20:30/21:00 ikväll, men efter det kan jag. Jag logger in när jag kommer hem.
/Renée


För mig passar det också bra att ha ett möte ikväll någon gång.
/Alex 14 Dec 07:59


Hej alla!
Riktigt bra jobbat, tycker det ser jättebra ut :-)! Imorgon är jag tillgänglig efter 19.00 - ska jobba hela dagen!
/Jan Ove 13 Dec 21:24


Jag tycker att det ser jätte bra ut Renee, ska titta på vad killarna kommit fram till nu med. Kommer att vara inne på msn hela förmiddagen, men kommer vara sisådär med mina svar som vanligt eftersom jag sitter på jobbet:/

/Evelina 11 Dec 10:34


Nu är det mig som snurrar till det här - jag kan inte träffas kl 11, men däremot går det bra kl 9 idag!
/Jan Ove 11 Dec 07:00


Har tittat igenom och tycker du har fått med det vi hade båda två! Hur ska vi "snygga till det"? Kan vi få in det i en tabell som tjejerna har gjort tro?
/Jan Ove 10 Dec 23:23


Jag har lagt upp min första version av sammanställningen för lärare, för tillfället sist under Resultat. JO, läs igenom när du är hemma och se om det är något som har blivit fel/ du undrar över/ du vill tillägga osv. innan vi snyggar till det.
/Alex 10 Dec 19:09


Så, jag har lagt upp en tabell under Resultat av vad Evelina och jag har kommit fram till för Student/Admin/Handledare.
Evelina - Kan du läs igenom och ger lite synpunkter (tex ifall jag har inte förstått dina punkter rätt).
När är det vi ska träffas imorgon?
/Renée 10 Dec 16:44


Till ikväll/imorgonbitti bör vi alltså ha sammanställt vårt resultat ifrån våra utvärderingar och kommit fram till konkreta lösningar för de problem vi har upptäckt. Vi gör det först "gruppvis" i de delar vi har utvärderat, sedan kan vi ägna morgondagen åt att titta på varandras och komma med eventuella synpunkter och förslag, samt se till att vi har en bra presentation för vår arbetsgång och vårt resultat.
/Alex 10 Dec 16:15


Så, då har jag lagt upp mitt resultat på utvärderingen lärare efter Renees och J-O's under STEG 2. Utgick ifrån tabellen, men skrev i listform.
//Alex 10 Dec 11:23Låter bra (dvs träffas 11 imorgon). Jag har lagt upp mina tabeller, blev inte så ifyllda som planerat, vara lite klurigt...kändes inte riktigt relevant alla principer...eller kanske jag har inte rikitgt förstått processen. Hur som helst...
Vi hörs imorgon.
/Renée 10 Dec 12:21


9 är egentligen en ganska dålig tid för mig med. Om Alex är tillbaka vid 11 så kanske det är bättre att ta det då?
/Jan Ove 9 Dec 22:34

Alex, nej tabellen var tänkt mer som en stöd för att hjälper oss försöka göra lika utvärderingar (dvs utvärderar samma moment/sidor/krav), vi får ser om det funkar eller inte. Vi hade pratat om att lägger till mer utrymmer för kommentarer, men jag gissar det är inte alla rutor som kommer har så mycket text, så jag tycker vi kan bestämmer lite själva hur vi använder dem, som sagt det var mer en startpunkt, så vi alla kunde har en chans att kunna utvärderar på samma sätt.
Också, jag hade HELT glömt av att det är Lucia på sin sons skola imorgon bitti, så jag kommer vara hemma kl 9. Ska vi ändra tid eller lämna det som det är, och ngn kan updaterar sidan så när jag kommer hem, jag loggar in och kan läs in mig på vad jag missade?
/Renee 9 Dec 21:14


Jag undrar lite angående tabellerna, har ni tänkt att vi bara ska skriva ja/nej svar? Jag hade tänkt mig att det kan finnas behov av mer analyserande och reflekterande svar, och det får ju inte riktigt plats i en tabellcell.
Appropå mötet imorgon är det samma sak för mig som i resten av veckan, mellan 9-11 är jag i princip otillgänglig, men jag ska försöka skjuta lite på det som idag. Ska se till att lägga upp all min information ikväll/imorgon bitti.
/Alex 9 Dec 18:02


*lagg till 13:18: Har redigerat hela Utvärderings sida, kan ni gå in och kolla att ni tycker det är okej, tabell filer är här*
Jag har lagt upp tabeller som vi tänkte använder oss av för samling av information/resultat under utväderingsprocessen.
Hör av dig om det är ngt vi ska ändra i de, så att alla kan använder sig av samma!
Tack!
/Renée 9 Dec 11:51


Håller på att lägga in det jag kommit fram till, men klantig som jag är så tog jag istället bort hela innehållet och fick inte tillbaka det genom att ångra. Men det är på gång igen, har stressat ihop det under morgonen då jag lite oväntat blev inkallad på jobb igår kväll, så kanske är en hel del felformuleringar och felstavningar men ni förstår förhoppningsvis hur jag tänkt.
/Evelina 9 Dec 08:48


Jag får inte riktigt grepp på den här uppgiften, tycker att den känns som ett rörigt mishmash av flera olika metoder...
Jag har begränsad tillgänglighet imorgonbitti, men kommer att försöka vara på msn iallfall från ca 8 till 9:15, och är sedan åter ca 11, har även lagt till min tankegång kring DECIDE efter Renees version i Utvärdering.
/Alex 9 Dec 01:12


Jag har lagt upp mina anteckningar (här) för att diskuterar på imorgons träff i fall ni vill läsa igenom. Vi hörs imorgon.
/Renée 8 Dec 21:00


Jag har skrivit upp lite tanker på arbetsgången för denna veckans uppgift som JO och jag komm fram till på morgonen...(se Utvärdering) och nästa träff står ovan (om ni missade den :-) ).
Hör av dig om denna tid inte passar, jag tror vi måste alla kunna vara där för att diskuterar, för att kunna går vidare med uppgiften.
Tack, vi hörs!
/Renée 7 Dec 09:43


Jag ska logga in på msn så tidigt som jag kan (troligtvis runt 8/8:30) och vi ser hur vi gör.
/Renée 7 Dec 01:05


Jag kan tyvärr bara vara tillgänglig ca 8-9 och 11-12 under förmiddagen imorgon, däremot kommer jag sannolikt att vara tillgänglig under större delen av eftermiddagen/kvällen, garanterat under sena kvällen.

Renee, superbra jobb med hi-fi prototyperna! Har kollar igenom dom och vår text, och det enda jag kan ha en åsikt om är att inblandade lärare/handledare har alla lärartjänsterna i menyn. Tycker att de inte borde ha tillgång till den funktionaliteten, speciellt eftersom det ofta verkar vara äldre studenter som tilldelas roll som handledare. Tanken jag hade var lite att rollen handledare/examinator/inblandade lärare, vad man nu vill kalla det, endast skulle ha tillgång till funktionaliteten för just betygsättning av moment i vissa kurser och moment, och inget annat.

Sorry för att jag tar upp det nu först på söndag 23.10, men det är ju ingen stor sak ändå... Som sagt, imponerande Renee!

/Alex 6 Dec 23:10


Under veckan som kommer är jag tillgänglig bara mellan 8.30 och 12.15 på morgonen och evt 22.30-23.00(++!!) på kvällen. Har ni möjlighet att träffas imorgon (Måndag) innan föreläsningen som börjar kl 10??? Säg vid 9.00 eller 9.30 möjligtvis???
/Jan Ove 6 Dec 22:39


Jag tror inte du behöver ändra nu Renée. Vi kan väl evt ta det i veckan???
/Jan Ove 5 Dec 13:15


Nu är de lagt in.*EDIT 5 Dec 23:15, jag har märkt lite fel (tex text på knappar jag glömda ändra från en sida till den nästa, ska jag går in och ändra, eller är det bättre att lämnar de? Vad tror ni?/Renee*
/Renée 4 Dec 23:36


Hej alla,
Bara så att ni inte blir oroligt (för jag synns inte till på msn osv) så jobba jag för fullt med High fid, ska vara klar ngn gång under dagen...ta lite tid detta här...men som sagt, under dagen ngn gång ska jag lägger upp ngt och emaila er så ni vet.
/Renée 4 Dec 12:48

Tack Alex! Här har du mycket större koll på terminologin än vad jag har! Vad jag menar med "gränssnitt" är, det jag uppfattar du kallar "grafiska gränssnittet" i tredje avsnittet. Så vi kanske menar det samma i att "utseendet" (grafiska gränssnittet???) ska vara det samma, men så klart är det som du skriver att läraren har mer funktioner etc. Har du/någon annan förslag på hur man kan formulera det jag skrivit, så är det bara att redigera! Jag ska se om jag kan omformulera lite själv i eftermiddag.
/Jan Ove 4 Dec 12:22Ang. gränssnitt så är det väl i princip bra om man gör saker enhetligt, men jag kan tycka att eftersom vi har användare med ganska stor skillnad i funktionalitet så kan det vara så att det inte är praktiskt optimalt att använda precis samma gränssnitt. Läraren har t.ex. massa funktioner som han behöver ha koll på, medan t.ex. en handledare har en väldig begränsad funktionalitet, där gränssnittet för lärarens interface skulle vara mer komplext än själva funktionaliteten.

Och eftersom användarna inte kommer att byta användarroller, ser jag heller inget behov av att ha samma gränssnitt utifrån en användarvänlighetssynpunkt, där det istället kan vara "bäst" att specialanpassa gränsnittet så att det fungerar optimalt för respektive användargrupp.

Däremot, så är det förmodligen uppenbarligen enklare ur en utvecklingssynpunkt att använda samma grafiska gränssnitt i hela systemet. Och just när det gäller detta system så tycker jag att det är ganska enkelt ändå överlag, och inte så viktigt att specialanpassa det utifrån olika användare.

Renee verkar göra ett extremt bra arbete med det grafiska, utifrån vad jag har sett ifrån low-fi, och hon har mitt fulla förtroende för ansvaret över hi-fi-versionen.

Jag vet inte riktigt vad jag kan göra mer nu, men jag har varit inloggad på msn större delen av dagen, och kommer att vara det även under eftermidagen då vi bör gå igenom innan slutlig inlämning. Nu ska jag kila iväg och sy lite gardiner, åter om ett par timmar.
/Alex 4 Dec 11:47Jag har forsökt läsa uppgiften några gånger extra(!) och har sammanfattat lite text i början under "low-fidelity" prototyper. Som jag uppfattar uppgiften så behöver vi inte lägga upp "resultatet av testandet" men använda resultatet till att korrigera våra LF prototyper. Sedan har jag även skrivit (...som ni kan läsa!) att vi kommer använda samma gränssnitt i HF prototypen. Detta för att det kanske är bra om tjänsten är enhetlig. Vad tycker ni???? :-) Vi har väl inte kommit fram till något på det innan så - ja - jag skrev det helt enkelt!! Men - jag kan ju gå in och ändra om ni tycker att vi kan ha olika gränssnitt för de olika användarna! Framförallt om du har jobbat utifrån det nu Renée! Jag VILL GÄRNA att ni kommenterar och skriver vad ni tycker om detta!
/Jan Ove 4 Dec 11:12

Tralala!
...Du hade redan lagt upp det ja :-)! Såg inte det...
/JO 3 Dec 20:50

Hej Evelina!
Det viktigaste vore om du kunde lägga upp din "student" prototyp, dina testresultat och några tankar kring "hur du har tänkt" när du skapat prototypen (kolla i uppgiften!). Jag ska sammanfatta texten imorgon fm, och Renee är i full sväng med high-fidelity prototypen. Jag kommer inte vara på MSN, men skriv här på wikin eller skicka ett mail så kollar jag ibland under kvällen. :-)
/Jan Ove 3 Dec 20:45

Ber om ursäkt för att jag inte varit med under dagen/ går kvällen! Mitt mobila bredband har inte velat fungera och jag är hemma först nu. Vad har ni kommit fram till angående de fortsatta prototyparbetet? Har ni delat upp det?
/Evelina 3 Dec 20:18
_


Alex, tack för förstasidansförslaget. Bra idé, hade inte tänkt på det. Ska använder det tror jag.
JO, nu har jag skrivit lite punkter, men säg till om du behöver mer.
Ska nu sitter lite med High-fid prototyp och är inloggad på msn om ni behöver ngt.
/Renée 3 Dec 13:05

Godmorgon alla!

Eftersom min bit av low-fidelity'n var ganska enkel att genomföra så kan jag skriva ihop det som ska skrivas om "hur vi har tänkt" (kolla uppgiften). Så om ni, så fort det går, kan skribla ihop lite av era tankar och kort om hur testerna gick så skriver jag ihop det. Så fort som möjligt gärna!!!! Logga upp er på MSN så kan vi avtala - jag är uppkoplat...
/Jan Ove 3 Dec 09:34


Har lagt upp min (nästan) klar Lärare prototyp, bara efterslätrare kvar...(har jag just skrivit mitt först svenska "pun")...Ska göra klart det och testen ikväll och vi håller kontakt senare/imorgon...eller)
/Renée 2 Dec 1603


Back on track!
/Jan Ove 2 Dec 13:25


Jag är lite förvirrad över den del av prototypen jag ska arbeta med, hade varit jättebra om någon av er kom in på msn så vi kunde prata om detta. Den funktionalitet jag förstått ska ska finnas för studenterna skiljer ju sig inte mycket från vad som redan finns? Att studenterna ska kunna gå in och kontrollera avklarade undermoment och kommentarer från lärare? När man går in under studentuppgifter så ser man ju sina betyg och det enda som skulle behövas då är ju att lägga till undermoment och ett kommentarsfält under kursrubrikerna. Vet inte om ni förstår vad jag menar, allt känns jävligt diffust. Är inne helas kvällen så skriv gärna om ni har tid för känns inte som att jag kommer att få något vettigt gjort innan dess.

/Evelina 1 dec 21:16Har inte möjlighet att jobba med skolarbete ikväll, men kämpar på imorgon. Tycker kanske vi borde börja på high-fidelity prototypen även om vi inte är klara med low-fidelity? Vad säger ni?
/Jan Ove 1 Dec 20:44Har också lagt upp en pdf. Har kvar att göra, men tänkte lägger upp i fall ni vill ser var jag har kommit.
Vi ses senare!
/Renée 1 Dec 16:40Har lagt upp några pdf'ar som inte är klara.
/Jan Ove 1 Dec 16:21Jag är har det lite stressigt idag, men jag ska försöka logga in på msn ikväll om det är någon annan som är med då.
/Alex 1 Dec 15:19


Efter mötet ikväll bestämde vi oss för att träffas igen imogon med första skiss förslag till prototypuppgift 1. Vi träffas kl 11 på msn med antingen word doc eller bilder av det vi har kommit fram till som första utkast.
Vi ses imorgon!
/Renee 30 Nov 10:15


Vi träffas ikväll kl 21:00 på MSN :-)!
/Jan Ove 30 Nov 13:04


Hej alla!
Dax igen... Hoppas ni har haft en bra helg allihopa! Vet inte om alla har tänkt titta på C# föreläsningen idag, men vi kanske kan träffas 12.15 eller 12.30 innan föreläsningen alltså, för att prata ihop oss om nästa uppgift???? (Antigen Google Wave som vi pratade om lr MSN som vanligt...) Jag klistrar in en länk här till ett inlägg som Morgan har svarat på i kursforumet - ger lite mer praktisk vägledning till uppgiften tycker jag! :-)....:

https://www.te.hik.se/forum/viewtopic.php?f=146&t=2866&sid=5436a7fc62a56bf6257763992c398cae

/Jan Ove 30 Nov 10:24


Tror det inte är någon fara om vi lämnar det som det är. Jag satt länge och klurade på uppgiften därför att, som jag skrev tidigare, jag tycker den känns lite tvetydig. Det är nog säkert bra att skriva ett mejl till Morgan och förklara att vi har "approached" (hur säger man det på svenska?!?) uppgiften på två olika sätt, men eftersom det här är en gruppuppgift så är det inte du Renée som i sådana fall har gjort fel då är det vi!__
/Jan Ove 28 Nov 00:08 ...hehe - grattis på dagen Renée!


Förlåt! Första, att jag har inte varit tillgänglit de senast timmar, och andra, jag tror det var mitt fel för att jag har misförstått frågan (och jag tror ni försökte förklara till mig men jag förstog nte det heller!).
Vad jag föreslår är att vi lämna det som det är, vi har i princip förklarat alla funktioner från de olika kraven, det vara bara i mitt samanställning av vart vi har kommit fram till, att jag gjorde det inte så värst tydligt. Så, vi kan lämna det som det är, och på söndag/måndag (inte imorgon för det är min födelsedagen imorgon, och jag ska VILA!!!) skriver jag ett mejl till Morgan och förklara att i vårt eget/individuella hade ni delat upp det så som han förklarade uppgiften, men i min samanställning blev det lite dåligt upplagt. Då kan jag fråga honom om han tycker vi ska lägger mer tid på det eller inte. Vad tycker ni?
/Renée 27 Nov 11:51


Hej igen!
Jag vet inte vad Morgan kommer tycka, men jag föreslår faktiskt att vi lämnar båda förslagen på sidan. Uppgiften säger att vi först ska ange vilka huvudfunktioner tjänsten ska ha och sen ska vi beskriva dessa utifrån de 6 kraven. Men både boken (p.478) och, om inte jag missuppfattar fullständigt, Morgan säger på föreläsningen att de funktionella kraven ÄR vad tjänsten ska kunna göra... Vad säger ni? Hur eller hur - trevlig helg :-)!
PS: Sitter nog uppe någon timme tilll och har mailen öppen ifall ni vill ha kontakt :-)!
/JO 27 Nov 23:23


Jag tycker uppgiften är otydlig men håller med om att det står att varje huvudfunktion ska beskrivas utifrån de 6 kraven. Tiden börjar dock att rinna ut... Har vi någon möjlighet att bestämma oss för något "slutgiltigt"???
/Jan Ove 27 Nov 21:48


Jag tycker att det ser riktigt snyggt ut! Men jag är inte riktigt säker på strukturen, visserligen är många av kraven gemensamma för systemet i helhet, men jag skulle gärna se en struktur som utgår ifrån huvudfunktionerna, mer i fas med uppgiftsbeskrivningen, där de specifika kraven tas upp i för respektive funktion.

Men hur som helst ser det bra ut. Jag kanske gör en annan version så att ni ser hur jag menar, men annars blir det nog jättebra iallfall.
/Alex 27 Nov 19:55KONTAKTUPPGIFTER:
Renée Park
email: rp22cc@student.hik.se
msn: koff960@hotmail.com
skype: reneepark

Jan Ove Gullhaug
email: jg22dk@student.hik.se
msn: janove.gullhaug@gmail.com
skype: gullhaugs

Alexander Lind
email: al22sj@student.hik.se
msn: alexander_lind@hotmail.com

Evelina Rosqvist**
email: er22dk@student.hik.se
msn:Jag_heter_inte_nisse_pisse@hotmail.com